Coaching
Individuele begeleiding

In mijn rol als begeleider ben ik scherp en stevig, zorgvuldig en afgestemd. Ik daag  uit om eerlijk te kijken naar  ontwikkelvragen en dieperliggende thema’s die voor jou aan de orde zijn. Hier geldt voor mij de houding ‘niets menselijks is ons vreemd’ die ervoor zorgt dat we met humor en luchtigheid kijken naar dat wat je eigenlijk liever niet van jezelf wil zien.

Ik werk aan het verbinden van ratio en gevoel, omdat ik merk dat er inzicht ontstaat als je deze twee in lijn krijgt met elkaar. Hiervoor maken wij tijdens onze ontmoetingen gebruik van verschillende werkvormen. Zo voeren we uitgebreide gesprekken en passen diverse psychologische modellen toe. Werkvormen waar ik gebruik van maak zijn onder andere transactionele analyse, psychodrama, energetisch lichaamswerk en  organisatie- en familie-opstellingen. Deze vormen stem ik altijd af op jou en wat er voor jou nodig is om in het moment het gewenste effect te bereiken. Mijn werkwijze is nuchter en “met beide benen op de grond”’.

Vragen en situaties die ik regelmatig tegenkom en waar ik vaak mee werk:

  • Ik heb het gevoel dat ik beter kan dan ik nu doe
  • Ik voel me niet goed in mijn werk, maar weet niet zo goed waarom
  • Ik voel me niet in mijn kracht staan in mijn functie
  • Ik merk dat ik steeds meer stress ervaar en niet weet hoe dat komt
  • Ik voel me niet op mijn plaats
  • Ik merk dat ik nog zit met dingen van vroeger
  • Ik loop steeds tegen dezelfde dingen aan
  • Ik zit al een poosje niet zo lekker in mijn vel

Het belangrijkste effect van een begeleidingstraject is dat je voelt dat je geen ‘trucjes’ hebt aangeleerd, maar dat er een wezenlijke verandering heeft plaatsgevonden, door bewustwording en het begrijpen van jezelf op een diepere laag. Dichter op je eigen kern. Je krijgt meer invloed op je eigen gedrag en de wereld om je heen.

Loopbaanbegeleiding

Naast mijn eigen praktijk ben ik aan Van Ede & partners verbonden als psycholoog en trainer. Hierbij help ik mensen op weg om hun professionele bestemming te vinden die bevlogenheid geeft en aansluit bij de eigenheid en talenten.

Assessments

Tijn neemt in haar functie als psycholoog ook assessments af. Hierbij wordt gekeken naar de persoonlijkheid, talenten en drijfveren van een kandidaat voor of in een bepaalde functie. Een  assessment kan ingezet worden voor werving, selectie en ontwikkeling.

In het afnemen van assessments vind ik het erg belangrijk om het niet alleen maar een testsituatie te laten zijn, maar ook een leerproces. Waarbij de kandidaat naast nieuw verworven zelfinzicht ook meteen enkele ontwikkelhandvatten mee naar huis kan nemen. Het assessmentrapport is herkenbaar, helder geformuleerd en biedt handvatten voor verdere ontwikkeling.