Expeditie Ad Visere
 • Leer interveniëren op een krachtigere manier waardoor het meer oplevert
 • Maak duidelijker waar je wel en niet ‘van bent’
 • Leer patronen om je heen sneller herkennen en je eigen gevoeligheden daarin kennen
 • Ontdek hoe je een baken en gids bent voor je opdrachtgevers, in- én extern

In een netwerk van belangen is het jouw rol als adviseur om waardevolle lenzen over het vraagstuk te leggen en verbinding tussen en eigenaarschap bij belanghebbenden te creëren. Dat vergt snelheid en beweeglijkheid, maar brengt vaak ook onduidelijkheid en gedoe. Hoe jij daarin het vitale verschil maakt? Dat ontdek je in het unieke programma Expeditie Ad Visere. Dit programma is een partnerprogramma van SIOO.

Met dit programma richten we ons op interne en externe adviseurs, én hun leidinggevenden, die hun eigen ontwikkelroute willen uitzetten en zo hun vitale adviesplek willen vinden. Je maakt met andere deelnemers een avontuurlijke reis waarbij je jouw eigen etappes aflegt, met gezamenlijke ‘basecampsessies’ waarin je reflecteert en integreert. Zodat jij je rugzak vult met precies datgene wat je nodig hebt om in het vak van adviseur een gids te zijn voor anderen.

Voor wie

Je bent een gedreven professional met minimaal vijf jaar ervaring. Je werkt projectmatig aan opdrachten – groot of klein – waarin je een adviesrol hebt. Je wilt meer impact en voldoening van je inspanningen. Je wilt echt de finesses van het adviseurschap in je vingers krijgen, ook en vooral als het taai, ingewikkeld of spannend wordt. Je wilt dit ontwikkelavontuur aangaan, maar dan ook zelf invloed hebben op je route en bestemming.

• Als interne adviseur daagt deze expeditie je uit bewuster en effectiever positie te kiezen in een omgeving die jou – soms impliciet en soms expliciet – maar altijd krachtig een kant op stuurt.
• Als externe adviseur zoek je de hitte op en wil je de spijker snel op de kop slaan. Deze expeditie daagt je uit om je op een manier te verbinden dat je meer verschil kunt maken, zonder dat je er in gezogen raakt.
• Leidinggevenden van adviseurs onderzoeken hoe ze hun leiderschapsplek kunnen benutten om beter te adviseren én hun adviseurs te inspireren, zonder elkaar voor de voeten te lopen.

Expeditie gidsen

Paul kloosterboerPaul Kloosterboer

Ontwikkelen en adviseren. Alles waar ik mij in mijn advies- en onderzoekswerk aan wijd, komt samen in de Expeditie Ad Visere. Het vinden en vol innemen van de vitale plek, van waaruit adviezen maximaal waardevol en levensvatbaar kunnen worden. Dit is het kern-thema van mijn professionele leven. Mijn publicaties kun je zien als de weerslag van mijn professioneel-persoonlijke ontdekkingstocht. Zoals mijn proefschrift ‘Expeditie naar waar-de’ en het boek ‘Adviseren vanuit het geheel’. Daarom ben ik graag een gids voor een expeditie team dat zijn eigen ontdekkingstocht aangaat. Via waarnemen, reflecteren, experimenteren en ervaren. Die rol geeft mij voldoening. Adviseurs die ik mede in staat mag stellen hún vitale ontdekkingen te doen.

Tijn Ponjee

Mijn levensreis is er een van betekenis geven aan de wereld om mij heen in relatie tot mij-zelf. Eerst als topsporter en later als organisatiepsycholoog. Hoe verhoud ik me tot anderen en zij tot mij? Wat is de invloed van de context op het individu en het collectief? Wat mij intrigeert in het leven is waarom mensen doen wat ze doen en ik hou ervan om dat te ontrafelen vanuit een open en onderzoekende houding. Want niets menselijks is ons vreemd. Ik geloof in leren door te ervaren, omdat inzichten dan pas écht betekenis kunnen krijgen. Hierin ben ik gids voor individuen, teams en organisaties. Deze expeditie is een avontuur dat ik graag aanga, omdat in de ontmoetingen op de reis het daadwerkelijke leren zit.

De proeftocht

Nieuwsgierig geworden? Doe dan mee met de proeftocht van Expeditie Ad Visere op 9 maart 2021!

In één dag ervaar je wat jouw reis je kan opleveren voor jou als mens én professional. Tijdens deze dag krijg je naast praktische opbrengsten ook een eerste ervaring van de reis die je gaat maken naar jouw vitale adviesplek.

 

Na deze dag heb je:

 • een beeld van systemische oerkrachten en dynamieken waar elke adviseur mee te maken heeft,
 • zicht op je eigen overlevingsbeweging(en) als het erom spant,
 • een eerste houvast hoe je hier vanuit je adviesrol vitaal mee om kunt gaan,
 • een doorleefde indruk over hoe het vervolg van de expeditie eruit gaat zien als je besluit om deel te nemen.

Zin gekregen om mee te gaan? Meld je dan voor € 395,- aan, zodat je op 9 maart 2021 met ons mee op pad kunt gaan!

Investering

Voor ruim een half jaar ga je met een gemotiveerd team van ervaren adviseurs op expeditie. Je investering voor deze opleiding is €5250,- (vrijgesteld van BTW).

De investering voor de proefexpeditie is €395,-. Als je daarna besluit om aan de expeditie deel te nemen wordt dit bedrag in mindering gebracht.

Planning
 1. Startdatum: 9 maart 2021
  Proef Expeditie Ad Visere: 9 maart 2021
 2. Startdatum: 23 september 2021
  1ste Basekamp Expeditie: 23 september 2021 t/m 24 september 2021
  2de Basekamp Expeditie: 28 oktober 2021
  3de Basekamp Expeditie: 25 november 2021
  4de Basekamp Expeditie: 13 januari 2022
  Finale Basekamp Expeditie: 17 februari 2022 t/m 18 februari 2022