Wie?
Tijn Ponjee

Na een topsport carrière van zestien jaar als schaatsster en skeeleraar ben ik gestart met mijn maatschappelijke loopbaan als arbeid- en organisatiepsychologe. Het sporten heeft mij veel geleerd over mijzelf, met name op het vlak van keuzes maken op gevoel en het belang van bevlogen zijn in wat je doet. Op deze pagina staat een filmpje van mij waarbij ik mijn beste schaatsresultaat ooit behaald heb: Worldcups op de sprintafstanden (500 en 1000 meter). Deze waren in Japan en China. Een mooie tijd en ook aan de tijd daarna, waarin ik nog een aantal EK medailles behaald heb met skeeleren, koester ik goede herinneringen. De meest aansprekende prestatie was het EK in Groningen voor het eerst in Nederland. 2e op de 200 meter sprint is de prestatie waar ik het meest positief en eervol op terugkijk. Ik vloog. Alles klopte. Zo’n bijzonder gevoel. Een gevoel dat ik vaak nog ervaar als ik in een sessie met iemand kom op dat waar het werkelijk over gaat. Dat alles samenvalt en klopt.

Waar het gaat over keuzes op gevoel en het belang van bevlogenheid, zijn dit ook belangrijke aspecten die ik veel zie terugkomen in mijn werk. Ik loop graag en geïnspireerd mee op de reis naar de beste versie van jezelf zodat je bevlogen, gelukkig en energiek kunt zijn in werk en leven. Of dit nu in één op één begeleiding is, of in het begeleiden van een team of organisatie; een betere versie worden van jezelf is waar ik werkelijk in geloof en graag in voorga.

Na mijn opleiding arbeid- en organisatiepsychologie ben ik gestart met een tweejarige opleiding ‘Instrument voor Hulp’ bij het ITIP. Deze opleiding is toegespitst op het ontwikkelen van jezelf als instrument in begeleiding van individuen, teams en organisaties. Vervolgens ben ik me verder gaan toeleggen op het werken door te ervaren, omdat ik ten diepste geloof dat inzichten dan pas echt kunnen beklijven. Hiervoor heb ik zeven jaar opleidingen gevolgd waaronder twee jaar energetisch lichaamswerk, familie- en organisatieopstellingen en diverse jaaropleidingen bij Phoenix Opleidingen in Utrecht.

  

Partners

Ponjee Advies werkt samen met een aantal partners. Met Eddy Rosendaal werk ik in de profit sector aan opdrachten die gaan over het implementeren van verandering van denken en doen. Cultuurveranderingstrajecten en management development zijn trajecten die ik graag met hem samen doe. Een andere samenwerkingspartner is Paul Kloosterboer. Met Paul begeleid ik teams van medewerkers in cultuuromslag en nieuwe teams die moeten leren om elkaar te vinden en een startpunt met elkaar moeten creëren.