Een-op-een coaching

Steeds meer ambitieuze professionals ontdekken dat ze plezieriger en effectiever werken als ze aandacht besteden aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Maar een ander om hulp vragen? En je kwetsbaar opstellen? Dat is vaak best een drempel. waarmee je het verschil maakt en echt vooruit komt in je carrière. Een-op-een-coaching stelt je in staat om alles waar jij tegenaan loopt vertrouwelijk te delen en te onderzoeken: welke gedachte of emotie je ook hebt. Ook oefen je in een veilige omgeving met nieuwe vaardigheden.

Als ervaren arbeids- en organisatiepsycholoog zijn ‘tissues op de tafel’ voor mij geen issue en ik vind niet zo snel iets gek. Ook weet ik zelf wat het is om gecoacht te worden: als topsporter en als coach.

Op je plek zitten en uitblinken; die twee gaan nu eenmaal in stappen en vragen om inzet en moed. Met een-op-een-coaching maak je wél grote sprongen ineens.

 

Is dit een vraag waarmee je zit?

 • Ik zit al een poosje niet lekker in mijn vel.
 • Ik denk dat ik beter kan dan ik doe.
 • Ik vind mezelf niet goed genoeg.
 • Ik sta niet in mijn kracht.
 • Ik voel me niet op mijn plaats.
 • Ik heb steeds meer stress.
 • Ik loop steeds tegen dezelfde dingen aan
 • Ik zit met dingen van vroeger.

 

Is dit de aanpak die je zoekt?

Vooral voor een-op-een-coaching is een klik met je coach erg belangrijk. Dat bepaalt voor een groot deel het resultaat.

Als coach ben ik scherp, stevig en kan ik met veel verschillende type mensen omgaan. Mijn manier van werken is nuchter en met beide benen op de grond. Ik daag je uit om eerlijk te kijken naar je ontwikkelvragen en de dieperliggende thema’s die voor jou belangrijk zijn. Vanuit de insteek: ‘niets menselijks is ons vreemd’. Ook kijken we met humor en luchtigheid naar de eigenschappen waarop je minder trots bent.

Daarnaast help ik je om je verstand en gevoel te verbinden. Mijn ervaring is dat diepgaand inzicht dan pas echt ontstaat en blijft hangen. Daarvoor voeren we uitgebreide gesprekken. Ook maken we gebruik van verschillende werkvormen, die je bijvoorbeeld het volgende opleveren:

 • Je kent je kwaliteiten en valkuilen.
 • Je herkent vanuit welke ‘ego’-positie je communiceert.
 • Je bent je bewust van (tegen)overdracht: gevoelens, wensen en verwachtingen projecteren op een ander persoon.
 • Je weet hoe je effectiever kunt reageren in diverse praktijksituaties, waar we nadrukkelijk op inzoomen.
 • Je ervaart welke situaties je fysieke (ont)spanning geven.
 • Je kijkt beter naar de samenhang binnen een systeem (zoals een team of gezin).

Welke werkvorm(en) we kiezen, hangt af van je uitdaging(en) en wat bij je past.

Voor mij is het vooral belangrijk dat je niet alleen weet hóé je je kwaliteiten benut of valkuilen voorkomt. Maar dat je ook leert om dat te dóén als de kans of aanleiding zich voordoet. Daarom leg ik de nadruk op leren door te ervaren. Dat is geen kwestie van trucjes kennen, maar van jezelf tot in de kern begrijpen.

Zodra je dat diepere bewustzijn hebt, krijg je blijvend de leiding over je eigen gedrag en werkomgeving.